Sivil Toplum Kuruluşlarının deprem bölgelerinde çalışmaları devam ediyor
Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraşta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede yaraların sarılması için sivil toplum kuruluşları (STKlar) insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.
"Yüzyılın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede yaraların sarılması için sivil toplum kuruluşları (STK'lar) insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.
125 KİŞİLİK RUH SAĞLIĞI UZMANLARI SAHADA
Can Sağlık Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre vakıf, psikiyatrist ve ruh sağlığı uzmanlarından oluşan 125 kişilik ekibiple depremzedelere psikolojik danışmanlık, destek ve yardım hizmeti veriyor.
Vakfın uzmanları ve gönüllüleri hastaneleri, çadır kentleri, okulları ve parkları ziyaret ederek, fiziksel ve psikososyal ihtiyaçlarını belirledikten sonra mağdurlara destek sağlıyor.
Alanda çalışan uzmanlar tarafından sağlanan yüz yüze desteğin yanı sıra vakıf merkezinin telefon numarası ve 0533 7895146 WhatsApp hattı üzerinden 24 saat ücretsiz psikolojik danışma, destek ve asistanlık hizmeti verilmektedir.
BİR ÇOK İHTİYAÇ VAKIF TARAFINDAN KARŞILANIYOR
Deprem bölgesindeki gönüllüler, depremzedelere yönelik broşürlerle Hayat Sağlık Vakfı'nın hizmetleri hakkında bilgilendirildi.Ayrıca işitme cihazı, yürüteç, baston gibi tıbbi ihtiyaçlar da vakıflar tarafından karşılanıyor.
Türkiye Beyazay Derneği de yurt içinde 87, yurt dışında 7 şubesi ile deprem bölgesine yönelik yardım kampanyası yürütüyor.
Örgüt bünyesinde toplanan yardımlarla deprem bölgelerine 96 tır yardım gönderen Türkiye Beyazay Derneği, Beş bin kişilik deprem çadırının da bölgeye ulaşmasını sağladı.
Dernek, topladığı 150 bin lira nakdi bağışın depremden etkilenen özel ihtiyaçlı vatandaşların ekipmanlarında kullanılmasını sağlayacak.
BAŞKAN LOKMAN AYVA AÇIKLAMASI
Afet sonrası acil durum ve yardım komitesi oluşturduklarını ve tüm şubelerini sürece dahil ettiklerini kaydeden Başkan Lokman Ayva, "Yurt içi ve yurt dışında toplam 95 bölgemiz var. Deprem bölgesinden haber alıp sevk ve sevk ettik. Diğer bölgelerden gelen yardımları yönettik.Kamu kurumlarıyla iletişime geçerek sisteme katkıda bulunmaya çalıştık.Engelli ve en az imkanla çalıştığımız için deprem koşullarına uyum sağlayabildik. Şu anda hem deprem öncesi hem de deprem sonrası organ veya organ fonksiyonunu kaybetmiş insanlarımıza hızlı, etkili ve faydalı katkılarda bulunabiliyoruz." değerlendirmesini yaptı.